tiistai 22. joulukuuta 2015

Eteinen, last but not least

Sisätilojen viimeinen remontoimaton osa, pieni eteinen, sai odottaa päivitystä monta vuotta. Edes minun mielikuvitukseni ei tuntunut riittävän remontin suunnitteluun. Ilmeisesti Hannu sai tarpeekseen vihjailustani (lue nalkutuksesta) ja rykäisi remontin käyntiin muutama päivä ennen joulua. 

Pieneen tilaan on saatu mahtumaan ikkuna (entisellä ulkoseinällä), vesikiertoinen patteri, sähkökeskus ja oviaukot keittiöön, kuistille, kellariin ja vintille. Viides oviaukko suljettiin olohuoneen remontin yhteydessä, näin saimme ehjää seinäpinta-alaa sekä olohuoneeseen että eteiseen. 

Alkuvuoden aikana Hannu levytti ja maalasi seinät, paneloi katon ja listoitti eteisen kulmat ja reunat. Olimme jo aiemmin hankkineet lampun (samanlainen kuin kuistilla) ja muovimattoa, joka peittää myös kuistin lattian. Etsimme sopivaa kaapistoa ja lopulta, helmikuun puolivälin jälkeen, varasimme Jyskistä tarjouskaappikokonaisuuden, joka sopii leveydeltään millilleen eteisen pitkälle seinälle. Seinien levyttäminen peitti pienen ikkunan, josta tuli eteiseen valoa, toivottavasti kaapiston peili ja uusi lamppu tuovat riittävästi valoa pieneen tilaan.

Alakerta on taas kaaoksen vallassa. Haimme kaapisto-palapelin ja Hannu aloitti sen hikisen kasaamisen. Onneksi tällä kerralla ei ollut mittavirheitä, vaan kaappi sopii nippanappa sille tarkoitettuun tilaan. Säilytystilaa näyttää olevan tarpeeksi (jopa kaapin päällä tarvittaessa), silti ihmettelen, mihin saan kaikki, varsinkin jalkineet, mahtumaan. Pitää karsia ja luopua myös komuutista, peilistä ja rottinkilipastosta.  

Eteinen on vihdoin valmis! Ostimme kaapistoon vielä parit kankaiset säilytyskorit Clas Ohlsonin alesta. Lopuksi Hannu koteloi sähkökaapin kauniisti piiloon. Jäljellä on vielä tavaroiden siirto ja ylimääräisistä lipastoista luopuminen.

Asuintilat ovat nyt valmiit, ei edes listoja puutu mistään. Kesän aikana pitäisi raivata autotalli, kellari ja ullakko. Kaappien tyhjennystä olisi tehtävä jatkuvasti, että pääsemme vähemmällä, kun pistämme mökin joskus myyntiin. 

Kun eteisen ja kuistin välinen vanha ikkuna peitettiin eteisen puolelta, halusin säästää toisen puolen ja kiinnitin kartongille valokuvanäyttelyn matkakuvistani. Iltojen pimentyessä syksyllä kuvakollaasia valaisee pienten ledivalojen ketju.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti