keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Aula, kesäkuu - elokuu 2009


Aulan (ja samalla lähes koko alakerran) säilytystilat koostuivat kahdesta nurkkiin rakennetusta kaapista. Katossa oli näkyvissä joskus tapahtunut vesivuoto. Tila on turhan suuri, neliöitä olisi aikanaan kannattanut käyttää makuuhuoneisiin. Alunperin suunnittelin aulaan kirjastoa, mutta nykyään se toimii lähinnä läpikulkuna kylpyhuoneeseen, lasten leikkihuoneena ja pyykinkäsittelytilana.


Vaari kuoli helmikuussa, kevään aikana tyhjensimme kaapeista vaatteet ja liinavaatteet, joista veimme kaikki käyttökelpoiset Pelastusarmeijaan. Kesäkuussa Hannu sai aulan vanhat kaapit ja haltex-levyt purettua. Haimme Baukkarista kipsilevyjä, joita hän alkoi paukuttaa aulan seiniin.


Bauhausissa mietimme aulan tapetteja, jätimme ne kuitenkin ostamatta ja lähdimme kotiin mallipala mukana. Onneksi, sillä harkitsemamme sininen tapetti olisi ollut aivan liian sinistä. Ostimme aulaan Sanduddin helmenharmaata tapettia. Hannu kittasi ja hioi aulan seiniä ja aloitti makuuhuoneen lattialaminaattien asentamisen. 


Päätimme laittaa koko alakertaan lautakatot, Hannu alkoi kiinnittää kattoon paneelia, jonka joutui maalaamaan moneen kertaan valkoisella. Lattiaan tuli samaa laminaattia kuin makuuhuoneeseen.

Vantaan talossa alkoi elokuussa olla alakerta kunnossa, kaikki asuintilat olivat lähes valmiina. Jätimme eteisen ja verannan remontoimisen suosiolla myöhempään ajankohtaan. Tärkeintä oli saada Lohjan asunto tyhjäksi ja tavarat jollain konstilla asettumaan paikoilleen.


Hankimme Ikeasta samanlaiset kaapit mitä makuuhuoneeseenkin. Niihin mahtuvat kaikki siivoustarvikkeet, silityslauta ja rullapaperit. Siirsimme aulaan kirjahyllyn, äidin vanhan keinutuolin, tavernatuolit  ja Singerin ompelukoneen kukkapöydäksi. Verhoiksi ripustin Anni-mummun virkkaaman pitsikapan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti